13 - Fodspark og sokler
 

Fodspark under underskabene er nødvendigt for at give en god arbejdsstilling ved køkkenbordet. Dansk Standard anbefaler et fodspark, der er mindst 10 cm højt og 7 cm dybt.
Mange køkkener kan leveres med sokler i flere forskellige højder. Jo højere soklen er, jo mindre plads er der i selve skabet. En meget høj sokkel er derfor en upraktisk løsning, hvis det i forvejen kniber med skabsplads i køkkenet.

I nogle køkkener kan soklen udnyttes, fx med skuffer, en skammel til små børn eller en lille trappestige. Pladsen i sokkelskufferne er udmærket til ting, som ikke bruges så tit. Men alt det køkkenudstyr, der bruges jævnligt, bør kunne få plads i selve skabet.

Der fås også underskabe med ben i stedet for sokkel, hvilket kan være med til at give køkkenet et mindre kompakt udseende. Til gengæld skal der gøres rent under skabene, så skabsbenene bør i hvert fald være så høje, at man kan vaske gulvet uden at skulle ned på knæ.